איך תתכוננו לתחרות אופניים
תחרויות אופניים דורשות מהרוכב כוח סיבולת, כושר גופני, התמודדת נפשית, רמה מקצועית גבוהה, יכולת טכנית מצוינת ואמונה בעצמו שהכול אפשרי. בניגוד לענפי ספורט אחרים בהם ישנו מאבק פיזי מול המתחרים האחרים, בתחרות אופניים המלחמה והמאבק האמיתי הוא בעיקר של כל רוכב נגד עצמו. כמובן שבסופו של דבר מי שיסיים ראשון את התחרות יוכתר כמנצח אבל אם הרוכב ישיג את התוצאה הטובה ביותר שהוא יכול וירגיש שהוא הוציא מעצמו את המקסימום הרי שהוא ירגיש תחושת סיפוק נהדרת שכן הוא את ההכי טוב שלו עשה ואי אפשר לעשות יותר מההכי טוב שלך.
קשה באימונים, קל בקרב
השאלה הגדולה היא כיצד ניתן להוציא מעצמנו את המקסימום ברגע מסוים, ביום מסוים, בתחרות מסוימת? התשובה לכך נעוצה בגורמים רבים אבל שני הגורמים העיקריים הם התזונה והאימונים. מי שכבר חווה בעבר אימונים בקבוצת אופניים או שמתאמן לבד מבין שאימון יכול להיות לא פעם קשה הרבה יותר מהתחרות עצמה. חשוב לזכור שבדרך כלל באימונים אנחנו קובעים את התנאים, אנחנו מחליטים אם להתאמן בשעות הבוקר המוקדמות או בערב, אנחנו מחליטים על המסלול, אנחנו מחליטים עם כמה רוכבים להתאמן ואנחנו מחליטים על רמת הקושי באימון.
בתחרות אנחנו לא קובעים כלום, קובעים עבורנו את מזג האוויר, את השעה, את הרוכבים האחרים, את המסלול ולמעשה מוציאים אותנו מהאזור הנוח שאליו הורגלנו. לפיכך, עלינו להיות ערוכים לכל שינוי ולכל מצב אחרת לא נוכל להביא את עצמו למקסימום היכולות שלנו. הכרת מסלול המרוץ כמה ימים לפני המרוץ מאוד חשובה בהתחלה בקצב איטי להכיר כל מכשול וקושי וכן רכיבה בדפקים גבוהים ובקצב תחרות כהדמיית המרוץ.
שמירה על תזונה נכונה
חלק בלתי נפרד מהאימון היא התזונה. אם למשל רוכב יתאמן שישה או שבעה אימונים בשבוע, ינוח בזמן, יבצע טיפולים ויתאמן על עצמו מבחינה מנטאלית אבל לא ישמור על אורח חיים מסודר מבחינת התזונה הרי שאחוז גבוה מהסיכוי לצלוח את התחרות הקרובה יירד לטמיון. התזונה לא משפיעה רק על כמות האנרגיה בגופנו, לא משפיעה רק על המשקל שלנו ולא משפיעה רק על היכולת שלנו להתאושש מהאימון בצורה מושלמת, לתזונה יש השפעה מכרעת גם על העייפות שלנו, על כושר הריכוז שלנו ועל התחושה הפיזית אחרי כל אימון.
השרירים, שלנו לא יוכלו להתפתח ולהכין את עצמם לתחרות או לאימון הבא ללא שמירה על תפריז מאוזן ולעיתים למזון שאנו מכניסים לפה שלנו יש חשיבות גדולה יותר מאשר האימון עצמו. כל מאמן מתחיל יאמר לכם שהארוחה שלפני האימון והארוחה שאחרי האימון הם חלק בלתי נפרד מהאימון עצמו, אם למשל נאכל אחרי האימון מאכלים מלאי בשומן ובסוכרים הרי שאנו חוטאים לעצמנו אך אם נבחר בארוחה מלאת חלבונים ופחמימות באיזון הנכון הרי שהאימון יהפוך לאפקטיבי הרבה יותר. אל תקלו ראש בתזונה אם אתם מתכוננים לתחרות אופניים, זו יכולה להיות הסיבה הצלחה או לכישלון במקרים רבים.
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!